Welkom


Persbericht 11 november 2012

Salon Remunj viert de elfde van de elfde!

De tweede salon van het jubileumseizoen van Salon Remunj valt op de ‘elfde van de elfde’. Vier deze speciale dag cultureel met ons mee.

Columnist Jo Wijnen heeft het op zich genomen om hier op zijn manier aandacht aan te besteden.

Als schrijfster is Carmen Cremers uitgenodigd om over haar boek ‘Weg van de Steenen Trappen’ te komen vertellen. Dit boek is een eerbetoon aan haar moeder. Het beschrijft haar zoektocht naar haar identiteit en waarom zij in de Steenen Trappen terecht is gekomen. De vondst van een brief brengt haar op het spoor. Daarnaast schetst Carmen een indringend beeld van het leven in Limburg en Brabant tijdens en na de Tweede Wereldoorlog.

De muzikale gasten zijn Rianne Kriechel-Mans (fluit) en Hélène Dütz (gitaar). Rianne studeerde dwarsfluit aan het conservatorium te Maastricht. Ze was laureaat van het Henri Hermans concours en succesvol bij het Prinses Christina concours. Naast haar werk als uitvoerend musicus, geeft Rianne dwarsfluitles in Nederland en Duitsland. Zij zet zich bijzonder in voor de muzikale ontwikkeling van kinderen en heeft zelfs voor fluitspelende kinderen een website gemaakt: www.flutekids.eu Hélène Dütz studeerde zowel gitaar als piano aan het conservatorium van Luik. Samen met Rianne Kriechel en Willem Tonnaer vormt zij het Trio Misto Originale dat concerten in binnen- en buitenland verzorgt.

In ‘Kalle mit’ wordt beeldend kunstenaar Leo Scholl aan u voorgesteld. Leo studeerde aan de Stadsacademie Beeldende Kunsten te Maastricht en ontving in 1992 in Japan de prestigieuze INAX Design Prize Japan voor Keramiek. Een van zijn inspiratiebronnen is de beroemde ‘Steen van Rosetta’. Geschilderde teksten in verschillende lagen en richtingen over elkaar heen domineren zijn werk.

Tot slot komt Lucien Jansen, secretaris van de Stichting Ruimte, iets vertellen over nieuwe acties van deze stichting, waaronder het streven naar behoud van onderwijs in de Alfonsusschool.

De Salon vindt plaats in de Joep Nicolaszaal van het TheaterHotel De Oranjerie te Roermond. Ook voor mindervaliden is de Salon bereikbaar. Aanvang 14.00 uur. De entree is 5 euro.

Voor meer informatie: Jacques Graus - tel. 482393. Maar u kunt natuurlijk ook onze website bezoeken: www.salonremunj.nl


Terug naar archief 2012 - 2013