Welkom


Persbericht 3 oktober 2010

Salon Remunj opent 18e Seizoen

Stichting Salon Remunj biedt alweer voor de 18e keer geïnteresseerden in literatuur, beeldende kunst en muziek een vijftal culturele middagen. De eerste Salon, de Beeldsalon, is, in tegenstelling tot eerder aangekondigd, op zondag 3 oktober a.s.

De Salons vinden vanaf dit jaar plaats in de grote Joep Nicolaszaal van het TheaterHotel De Oranjerie, Kloosterwandplein, Roermond. Ook voor mindervaliden is de Salon bereikbaar. Aanvang 14.00 uur. De entree is 5 euro. Een strippenkaart voor het hele seizoen kost 20 euro. U heeft dan een gereserveerde plaats. Tijdens onze eerste salon begroeten we de volgende gasten:

Zoals gebruikelijk opent Jo Wijnen het seizoen met zijn column. Volgens het vakblad voor journalistiek moet een column voldoen aan de volgende criteria: het verhaal dient kort en goed geschreven te zijn en een persoonlijke mening te bevatten, waarbij de waarneming centraal staat. Scherp waarnemen en diep doordenken is Jo Wijnen op het lijf geschreven. Op zijn eigen satirische wijze verbeeldt hij zijn opinie in een genre dat voor hem gemaakt lijkt.

De literaire gast is Elke Geurts (Heijen, 1973). Opvallend is het authentieke karakter van haar schrijfstijl. Haar uitgeverij Nieuw Amsterdam heeft het over een eigenzinnig schrijverschap; de NRC noemt haar een rasverteller en het Parool vermeldt dat ze uitmunt in het beschrijven van ‘treurige levens’. Elke Geurts trok al de aandacht met haar debuut Het besluit van Dola Korstjens, maar haar tweede verhalenbundel Lastmens (2010) oogstte nog lovender recensies. Waar doet Elke Geurts de inspiratie op voor de absurde situaties in haar verhalen? Hierover vertelt zij in de Beeldsalon!

Voor de muziek zorgt Lisa Weiss. Lisa Weiss (‘Betje van Susteren’) geeft met haar doorleefde muziek haar ziel prijs. Deze Sintezza weet het publiek te raken met haar liederen over passie en liefde. Met haar theatrale stijl brengt zij iedereen in vervoering. Zeker wanneer zij in het Sinti-Romanesch de pijn en het verdriet van haar roots bezingt. Tijdens deze eerste Salon zal Betje ons ongetwijfeld trakteren op een wervelend optreden.

Voor onze rubriek ‘Kalle mit’ hebben we beeldend kunstenares Marian Habets uitgenodigd. Marian Habets studeerde in 2005 af aan De Nieuwe Academie te Utrecht. In deze Beeldsalon praat zij over hoe beelden haar intrigeren. Hoe ze zich geroepen voelt hen te bewaren. Ze inspireren haar tot het maken van bijzondere video’s, over de verwikkelingen en rariteiten in het leven. Ze getuigen allemaal van de menselijke kwetsbaarheid, van de wens om dingen te ordenen, het leven te begrijpen. Praktisch of juist onpraktisch, raadselachtig, treurig, lachwekkend.

Het hele programma voor het seizoen 2010-2011: 3 oktober 2010: Beeldsalon - 21 november 2010: Herfstsalon - 23 januari 2011: Lichtsalon - 13 maart 2011: Dialeksalon - 10 april 2011: Natuursalon. Voor meer informatie: Jacques Graus - tel. 482393. Maar u kunt natuurlijk ook onze website bezoeken: www.salonremunj.nl


Terug naar archief seizoen 2010 - 2011