Welkom


Persbericht 21 november 2010

Emma Crebolder en Gé Reinders op 21 november in Salon Remunj!

De Herfstsalon van Salon Remunj wordt een wel heel bijzondere. Zowel poëzie als proza worden vertegenwoordigd door landelijk bekende auteurs.

Het programma:

Column: De column is in handen van een veelbelovend talent: Danny Danker.

Poëzie: De Maastrichtse dichteres Emma Crebolder (1942), die al vele mooie dichtbundels op haar naam heeft staan, wordt door Annelies Goossens geïnterviewd over haar nieuwste bundel: “Vergeten”. Met als thema het ons allen bekende euvel: het nietop- een-woord-kunnen-komen. Emma is de eerste stadsdichter van Venlo én Nederland en Vlaanderen.

Muziek: De internationaal bekende harpiste en zangeres Bess Franssen zult u mogen beluisteren in een prachtig samenspel met Emma Crebolder. Tevens zal ze u inwijden in de wereld van de fado, een versmelting van nostalgie, melancholie en hoop.

Beeldende kunst: Als beeldend kunstenaar begroeten wij fotograaf David van Reen uit Steyl. Hij kreeg bekendheid met zijn fotoboek “Pure People” (met foto’s uit Ethiopië). Hij woonde enkele jaren in Nairobi en runt een kleine reisorganisatie ‘Pure People Travel’. Hij verraste tevens met zijn roman “Engelen der wrake”.

Proza: Het boek “Het zakdoekje” van Gé Reinders sloeg in als een bom. Zijn zoektocht naar het onbekende verleden van zijn moeder is even ontroerend en fascinerend als de meeste van zijn liedjes.

Beleef het mee! Op zondag 21 november in de Joep Nicolaszaal van TheaterHotel De Oranjerie. Aanvang 14.00 uur. Entree 5 euro. Voor meer informatie: Jacques Graus tel. 0475-482393.


Terug naar archief seizoen 2010 - 2011