Welkom


Persbericht 23 januari 2011

Harrie Sevriens en Geert Belgers op 23 januari in Salon Remunj!

Salon Remunj start het jaar 2011 met een Lichtsalon. Wat niet wegneemt dat er als artiesten enkele kanonnen zullen optreden.

Het programma:

Column: Frits Criens zal als gebruikelijk zijn licht laten schijnen over een actueel onderwerp.

Literatuur: Harrie Sevriens (1957), stadsdichter van Heerlen, komt zijn nieuwe bundel Dit sowieso (Uitg. Lemmens) presenteren. Hij is gespecialiseerd in het schrijven van spitse aforismen en gedichten. Stilte is veel meer dan alleen de geluiden die we niet horen, is zo’n puntige spreuk van hem. Zijn werkterrein is de stad, van de namiddag tot in de nacht.

Muziek:  Geert Belgers. Bekend van zijn Schinderhannesrol (tweemaal) en die van Schwarze Peter in de Opera Bouffe Schinderhannes van Emile Seipgens. De rol van Frans Stoltzenberg in Pierre Cuypers de Musical en die van Roerdalman in de Multi-mediashow Roerdal zorgen verder voor eeuwige roem in Limburg. Geert zingt behalve lichte ook klassieke muziek en zal begeleid worden door pianist Roger Dings, die elektrisch orgel studeerde aan het Conservatorium van Maastricht en wiens werkterrein varieert van optredens in combo’s tot Proms-concerten.

Beeldende kunst: Amy (ceramycs) Bruyninckx uit Zonhoven (België). Master in de keramische kunsten. Deze jonge kunstenares zal vertellen over haar verlichtingsobjecten, haar prijswinnende sporttrofee en ander (vrij) werk.

Tot slot licht Albert Schouten van de Stichting Kruiswegpark ons in over het boek dat onlangs over het Kruiswegpark is verschenen. Compleet met lichtbeelden.

Beleef het mee! Op zondag 23 januari in de Joep Nicolaszaal van TheaterHotel De Oranjerie. Aanvang 14.00 uur. Entree 5 euro.

Voor meer informatie: Jacques Graus tel. 0475-482393


Terug naar archief seizoen 2010 - 2011