Welkom

Persbericht 19 november 2017

DierenSalon

Op zondag 19 november vervolgt Salon Remunj zijn 25e seizoen met een DierenSalon. Hierin treden op: schrijver Huub Beurskens, kanshebber voor de ECI-literatuurprijs 2017; bioloog en adderdeskundige Ton Lenders; beeldend kunstenares Nanouk Weijnen (die dieren altijd heeft gezien als mensen) en pianist Ben van Daal, die met enkele composities geïnspireerd door dieren voor de muzikale intermezzi zorgt.

Column: Ton lenders.
Na 42 jaar gewerkt te hebben als biologiedocent, richt Ton nu zijn volle aandacht op  natuuronderzoek, waarbij hij jong en oud probeert te betrekken. Om zo voor een gezonde leefomgeving voor toekomstige generaties te zorgen. Ton is oud-voorzitter van het Natuurhistorisch Genootschap, waterschapsbestuurder en oprichter van de Stichting RAVON. Als redacteur van het Natuurhistorisch Maandblad schrijft hij maandelijks een column waarin de verhouding van de mens tot de natuur centraal staat. Al vanaf het einde van de zeventiger jaren doet hij tevens onderzoek naar de adder in het Meinweggebied.

Auteur: Huub Beurskens.
Huub Beurskens (Tegelen 1950) studeerde aan de kunstacademie en woont en werkt sinds 1975 in Amsterdam. Hij schrijft proza, essays en poëzie; was redacteur van De Gids en vertaalde werk van o.a. Gottfried Benn, Peter Handke en W.H. Auden. Voor zijn poëzie ontving hij o.a. de Herman Gorterpijs, de Jan Campertprijs en de VSB Poëzieprijs. Van recente datum zijn de bundels Hotel Eden (2013) en Hoe deed Han Shan dat dan? (2014). Daarnaast publiceerde hij de romans De hemelse kamer (2012) en Wachten op een vriend (2015). Dit jaar zag Eindeloos eiland, een ‘roman in verhalen’, het licht, dat serieus meedingt naar de ECI-Literatuurprijs 2017!

Beeldend kunstenaar: Nanouk Weijnen.
Schilder en beeldhouwer Nanouk Weijnen leerde van haar vader (keurmeester van Friese paarden) naar de juiste vormen en gracieusheid van dieren te kijken. En tijdens haar academische kunstopleiding bestudeerde ze alle dierenschilders uit de vorige eeuwen. Haar streven is dan ook om ‘De Rembrandt onder de dierenschilders’ te worden. Dieren heeft ze altijd als mensen gezien. Ze zag ze dagelijks om zich heen. Voor een portretopdracht komt Nanouk het dier in eigen omgeving observeren en fotograferen.

Muziek: Ben van Daal.
Ben is afkomstig uit Linne en heeft, mede door zijn docent Jean-Pierre Steijvers, een grote interesse voor de Russische klassieke muziek ontwikkeld. Hiermee won hij, na in 2010 al de 1ste prijs voor instrumentalisten gewonnen te hebben, in 2012 de hoofdprijs van het concours Prix Dominique te Venlo. Naast zijn interesse voor de klassieke muziek heeft hij in verschillende bands gespeeld en begeleidt hij solisten en enkele koren.

Benieuwd naar de manier waarop deze kunstzinnige gasten van dieren hun werk maken?
Van harte welkom…

Terug naar seizoen 2017 - 2018