Welkom

Persbericht 23 september 2018

Salon Remunj presenteert StormSalon

Op zondag 23 september loopt het STORM bij Salon Remunj.
May Peters (geboren in Berkelaar) uit Puerto Rico zorgt zowel met haar boek ‘Poco a Poco’ als met haar latinmuziektrio voor enkele stormachtige optredens; Vlaams designer Peter Donders, bekend om zijn driedimensionale ontwerptechnieken, zal een inkijkje geven in zijn werk, en journaliste en columniste Petra Quaedvlieg uit Maastricht zorgt voor een pakkende column.

Programma:

Column: Petra Quaedvlieg
Over stormachtig gesproken! Petra is schrijver, journalist en docent. Ze trok als correspondent naar Johannesburg en Shanghai. En schreef er twee boeken over: ‘In Shanghai’ en ‘Fanie en Rose’(een Zuid-Afrikaanse vertelling). Waarover Adriaan van Dis schreef: ‘In kleine schetsen wordt een groot verhaal verteld…meer dan in menige politieke reportage.’
Ze woont en werkt nu in Maastricht, o.a. als docente Nederlands en creatief schrijven. Verder geeft ze regelmatig lezingen en schrijft ze columns voor Dagblad De Limburger.

Auteur: May Peters
May is afkomstig uit Berkelaar (Echt), studeerde af aan het conservatorium in Maastricht en Hilversum, en voltooide de lerarenopleiding Spaans uit pure heimwee naar haar tweede vaderland Puerto Rico. Inmiddels woont en werkt ze al jaren in San Juan, waar zij o.a. les gaf aan het Conservatorium van Puerto Rico en in beroemde salsaformaties speelde. Ras musicus als zij is, beschrijft May in haar tweede boek ‘Poco a Poco’ de levendige Puerto Ricaanse muziekwereld, maar ook de eilandbewoners met hun gemengde Indiaanse, Europese en Afrikaanse afkomst. De mentaliteit van de Puerto Ricanen doet haar sterk aan die van Limburgers denken. Vol passie sleept ze je mee in alles wat zij op het Caribische eiland heeft  meegemaakt.

Muziek: May Peters, Javier Plaza, Thomas Debler.
Als kind had May de wens om missionaris te worden. Om ‘De goede dingen van hier naar andere landen te brengen en visa versa’. En dat doet middels muziek, publicaties, boeken, interviews, workshops en lessen in inmiddels 28 landen. De trombone is daarbij haar belangrijkste instrument. Meditatiesessies op het strand, contact maken met het universum, de natuur en de mensen, leven in het nu! Met haar cd-project ‘Tributo y Trombón en Clave de Mujer Boricua’ brengt ze een eerbetoon aan de vrouwelijke Puerto Ricaanse componisten. En ze blijft niet stilstaan. Als gecertificeerd tourbegeleider deelt ze met toeristen uit de hele wereld haar passie voor het Eiland van Betovering op Puerto Rico zelf. Van Salsa naar Jazz…Laat u in vervoering brengen door het Latin Trio May Peters…!

Beeldend kunstenaar: Peter Donders
De Vlaamse designer Peter Donders (Bree) laat zien welke mogelijkheden 3D printen biedt in het aluminium gieten. In zijn ontwerpen kiest hij voor organische vormen. Tijdens zijn aftasten van de grenzen van wat technologisch mogelijk is, zijn o.a. zijn ‘carbon zitmeubels’ voortgekomen. Hiermee bestormde hij als het ware de wereld. De objecten zijn intussen te bezichtigen geweest in Moskou, Londen, Parijs en München. ‘En alles lijkt met de hand gemaakt!’ Laat Donders nog trots weten.