Welkom


Persbericht 17 februari 2013

Dialeksalon

Jan Sjure, van ‘Druimentaere’, tekent voor de column.

En Marleen Schmitz uit Oirsbeek is de literaire gast. Op 18 november 2012 mocht zij in Weert de Veldeke Literatuurprijs in ontvangst nemen. Zij won deze prijs voor haar verhaal ‘Tössetied’, dat in het Montforts dialect geschreven is.

Voor de muziek zorgt zangeres en actrice Suzan Seegers. Suzan werd bekend bij het grote publiek door deel te nemen aan het programma ‘Op zoek naar Evita’. Sinds die tijd snelt ze van het ene succes naar het andere. En enkele maanden geleden presenteerde zij haar album ‘SuuS’.

Als beeldend kunstenaar komt een andere ster op bezoek in de Salon. En wel schilder en illustrator Eric Kusters.  Eric studeerde aan de Stadsacademie voor Toegepaste Kunsten in Maastricht en stapte aanvankelijk de reclamewereld binnen. Maar aangezien hierin steeds minder te tekenen en te schilderen valt is hij teruggekeerd naar zijn roots. Voor het TV-programma ‘Sterren op het doek’ heeft hij Neelie Kroes geportretteerd. Een vrouw bij wie je zeer subtiel te werk moet gaan. ‘Wanneer ik aan een portret begin, wil ik weten wie er tegenover me zit. Het portret mag wat mij betreft een heel levensverhaal vertellen,’ zegt hij hierover. En nog meer, tijdens de salon.

Een programma dus dat u niet mag missen!

De Salon vindt plaats in de Joep Nicolaszaal van het TheaterHotel De Oranjerie te Roermond. Ook voor mindervaliden is de Salon bereikbaar. Aanvang 14.00 uur. De entree is 5 euro.


Terug naar archief seizoen 2012 - 2013