Welkom

Persbericht 14 april 2013


Connie Palmen te gast in Salon Remunj

Op zondag 14 april zal Connie Palmen optreden in Salon Remunj. Deze salon heeft als thema ‘Een bijzonder jaar’. En vormt het feestelijk slot van het twintigste seizoen van Salon Remunj.

Als Columnist treedt op: Frits Criens. Die vanaf de eerste salon in 1993 een graag geziene gast is met zijn gedichten, verhalen en vooral columns.

De muziek wordt verzorgd door: El Cambio. El Cambio (de verandering) speelt, als wereldmuziekgroep, muziek uit landen verspreid over de hele wereld. Bijna alle leden maakten deel uit van de theaterzanggroep Savannah. De groep bestaat uit Hans en Christine Peeters, Micha Claessen (accordeon), Liesbeth Hendrix (viool) en Jan Vossen (contrabas).

Kunstenaar Marcel van Hoef uit Roermond komt iets vertellen over zijn aparte manier van schilderen. Zijn schilderijen verbeelden een specifieke ervaring van tijd en ruimte. De manier waarop wij omgaan met de publieke ruimte is in zijn beleving een spiegel van de actuele menselijke conditie. Voor zijn werk maakte hij veel buitenlandse reizen, waarbij Berlijn en Hong Kong zijn favoriete reisdoelen zijn geweest. Vooral in verband met zijn fascinatie voor ‘verandering’.

Literaire hoofdgast is Connie Palmen. De in Sint Odiliënberg geboren schrijfster kende een sensationeel debuut met haar roman De Wetten. Hierna schreef ze nog een vijftal romans, waaronder het met de Ako Literatuurprijs bekroonde ‘De vriendschap’ en enkele essaybundels. Naar aanleiding van haar overleden echtgenoten Ischa Meijer (I.M.) en Hans van Mierlo (Logboek van een onbarmhartig jaar) schreef ze ‘onverbiddelijk eerlijk’ over wat rouw is. ‘Tussen de waarheid en het schrijven botert het niet,’ vindt ze zelf. Maar ze vindt nog veel meer.

Kom het meemaken op deze feestelijke dag vol muziek, beeldende kunst en literatuur.

De Salon vindt plaats in de Joep Nicolaszaal van het TheaterHotel De Oranjerie te Roermond. Ook voor mindervaliden is de Salon bereikbaar. Aanvang 14.00 uur. De entree is 5 euro.Terug naar archief 2012 - 2013