Welkom


Persbericht 9 april 2006

SALON  REMUNJ  IN HET TEKEN VAN  FILM  EN  FOTOGRAFIE

Op zondagmiddag 9 april wordt alweer de laatste salon van dit seizoen georganiseerd. Het thema is dit keer : Film en Fotografie. Vooral in de media is de invloed van beelden enorm groot. Door een foto bij een artikel in de krant wordt de aandacht van de lezer getrokken. Het nieuws krijgt een extra dimensie door een persfoto.

De column wordt ditmaal verzorgd door journalist Johan van de Beek. Hoofdgast van deze middag is Lodewijk Imkamp, wethouder van Cultuur in Roermond. Naar aanleiding van het onlangs verschenen boek over zijn oom, de fotograaf Alphons Hustinx, zullen hem vragen gesteld worden. Tevens zal hij dit verlevendigen met een beamerpresentatie. In het Limburgs Museum in Venlo is momenteel een tentoonstelling te bezichtigen over het werk van Hustinx.

In de rubriek ‘Kalle mèt’ wordt Fer Traugott geïnterviewd over zijn ervaringen als persfotograaf. Fer heeft 28 jaar voor De Limburger gewerkt en is nu als cameraman werkzaam voor L1.

Voor de muzikale intermezzo’s zorgt de groep Plank&Koorts. Deze kleine theaterzanggroep brengt a capella popmuziek met eigen Nederlandse teksten.

Ook worden er weer sieraden, vervaardigd door een cursist van het Centrum voor de Kunsten, geshowd door medewerkers van de Salon.   Plaats: Café De Tramhalte, Stationsplein 17 te Roermond. Tijd: van 14.00 uur  tot 16.30 uur. Entree : € 5,-

Terug naar archief 2005 - 2006