Welkom


Persbericht 5 maart 2006

SALON REMUNJ WORDT  EEN  DIALEKKERE SALON !

Salon Remunj van zondag 5 maart staat geheel in het teken van dialekt en gastronomie. Een unieke combinatie van de taal en de gerechten uit de streek, een dialekker programma dus.

Als literaire gast is aanwezig de winnares van de Veldeke Literatuurprijs 2006: Maria Scheres. Zij zal iets vertellen over haar loopbaan als schrijfster. Natuurlijk leest zij haar winnende inzending voor in haar eigen dialekt: ’t mestreechs.

Als gasten zijn verder uitgenodigd Jac Nijskens van Vergeten Eten uit Rijkel. Hij zet zich in voor het behoud van oude gewassen als wapen tegen de smaakvervlakking van de moderne mens. Gerard Fleuren gaat vertellen over de regionale gastronomie van Midden-Limburg. Natuurlijk mag Jos Even van Veldeke Remunj niet ontbreken in deze salon. Met zijn team maakt hij voor VOX televisie het veel bekeken programma Platjetoe. In dit programma is een cursus : Plat sjpellen opgenomen. Een thema waar grote behoefte aan is, want de meeste Limburgers zijn analfabeet in hun eigen eerste taal. De muzikale bijdrage wordt verzorgd door de bekende Roermondse zangeres  Miriam Jordens. Zij zingt bekende dialektliedjes uit De Maerelink. Tijdens de salon kunt u genieten van hapjes uit de keuken van Vergeten Eten en van de regionale gastronomie van Fleuren uit Swalmen . Er wordt  door Marjo en Roel ook drank uit de regio geserveerd: koffie met een glaasje Kaaje Kook en Christoffelbier van het vat. Uiteraard is Limburgs deze keer de voertaal ! U bent van harte welkom in deze dialekkere salon.

De salon begint om twee uur, in cafe De Tramhalte, Stationsplein, Roermond, entree € 5,-


Terug naar archief 2005 - 2006