Welkom


Persbericht 1 april 2007

SALON  D’AMOUR

Een veelbelovende titel die niets teveel zegt. Past er iets beter bij de lente als de Liefde? Zondag 1 april verrassen wij u op aangename wijze met een héél romantisch salonprogramma!

Frits Criens  zal openen met een column over dit tintelende thema.

De Liefde heeft door de eeuwen heen vele kunstenaars geïnspireerd. Zoals de grootste Russische dichter aller tijden Poesjkin. Over de bloemrijke taal van deze levensgenieter en liefhebber van vrouwen horen wij o.a. in een interview met Irina Wolters-Nazarova. Deze in Limburg woonachtige Russische declamator, dichteres en vertaalster zal ons ook een aantal gedichten van Russische dichters en van haarzelf deels uit haar hoofd voordragen. Tijs Dorenbosch laat ons de Nederlandse vertaling hiervan horen.

Over passie, liefdesverklaringen en liefdesverdriet zijn ook talloze mooie liederen geschreven. Ons eigen teamlid Miriam Moonen, tevens jazzvocaliste, zal uw oren strelen met  een selectie van haar favourite lovesongs. Zij wordt daarbij begeleid door het ensemble John van Schaijik.

In Kalle mèt  praat Els Nieskens met de Roermondse Couturier John van Dijk. Wat we aantrekken heeft invloed op hoe we ons voelen. Zijn creaties maken een vrouw mooier en aantrekkelijker en de link met de Liefde is weer gelegd.

Sieraden worden vaak als uiting van liefde aan iemand geschonken. We zullen u weer mooie stukken van het Centrum voor de Kunsten tonen.

Verwen u zelf of verras uw partner met een bezoekje aan onze Salon d’Amour! Zondag 1 april om 14.00uur in het CK-theater, Jezuïtenstraat 4 te Roermond. Mindervalideningang aan de achterzijde, Lindanusstraat. Entree: 5 euro.


Terug naar archief 2006 - 2007