Welkom


Persbericht 13 maart 2011

De platte kantj baove in Salon Remunj!


Opnuuj is de waereld plat in ozze Dialeksalon. Mer oos gaste zeen luuj die der baovenoet sjtaeke!

Programma:

De Column: Niemand minder dan topjournalist Guus Urlings zal onze dialectmiddag inleiden met een speciaal voor deze gelegenheid geschreven column.

Literatuur: Als literaire gast nodigen we de in Weert geboren schrijfster Annie van Gansewinkel uit om o.a. haar verhaal voor te lezen waarmee ze deelnam aan de Groot-Limburgse Veldeke Literatuurprijs. Pierre Bakkes zal deze veelzijdige auteur - ze schreef naast kinderboeken en dialectgedichten en -verhalen, ook  twee psychologische thrillers - inleiden en interviewen.   Verhalen: Als speciaal item staat vandaag een rasvertelster op het programma: Meta van Appeven. Zij vertelt zowel persoonlijke verhalen als eeuwenoude volksverhalen van de hele wereld. Deze variëren van humoristische sprookjes tot griezelverhalen. Ze vertelt vanuit het vermogen om in elk alledaags voorval iets wonderbaarlijks te zien.

Muziek:  Voor de muziek zorgt Paul Weelen (schrijver, uitgever en zanger), die naam maakte met groepen als Weerwaas, Ramsj, Toepjoep en Oes de Ef, maar ook onder eigen naam actief is.

Beeldende kunst: Marlies Lavarack uit Swalmen leidt ons in in haar wereld van zelfgecreëerde sieraden. Haar fascinerende kettingen hebben vrijwel allemaal een verhaal, met een humoristische ondertoon of religieuze grondgedachte. En maken vaak emoties los.

Belaef ‘t mit! Op zondag 13 maart in de Joep Nicolaszaal van TheaterHotel De Oranjerie. Aanvang 14.00 uur. Entree 5 euro.


Terug naar archief 2010 - 2011